Navigácia

  • WocaBee

    Uspeli sme v okresnom kole Jazykového WocaBee šampionátu!

    Naša trieda 3.A sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát.Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee (čít. "vokebí").Trieda 3.A sa v rámci okresu Vranov nad Topľou umiestnila na vynikajúcom 2. mieste, vďaka čomu získala ceny a postúpila do krajského kola.To prebieha práve v týchto dňoch, kedy žiaci súťažia o postup do celoslovenského kola súťaže,v ktorom môžeme získať ďalšie ceny a príspevok na modernizáciu škôl v hodnote 6 000 €.Súťaž vyvrcholí medzinárodným finále, v ktorom sa stretnú tie najlepšie triedy z 8 krajín!

    Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom.V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia.Každý žiak našej triedy 3.A získal počas okresného kola denne v priemere 622 WocaPoints bodov, čo sa rovná približne 414 správnym odpovediam pri precvičovaní.Triedy v šampionáte súťažia ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci a slovíčka sa naučia vrátane správnej výslovnosti.Aplikácia WocaBee navyše pracuje s každým žiakom individuálne za pomoci umelej inteligencie a žiaci si ju môžu spustiť na mobile, tablete či počítači.Všetky informácie o súťaži, ako aj jej priebežné výsledky sú k dispozícii na:

    www.wocabee.app/sutaz

    Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité.Sme veľmi radi, že na našej škole dávame priestor moderným technológiám a učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý žiakov baví a prináša im skutočné výsledky!Držíme im v súťaži palce!

  • SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIU TEKVIČKU

    Víťazi

  • SÚŤAŽ O NAJKRAJŠIE DOMÁCE JABLKO

  • Rozprávky do tmy

    V rámci projektu " Poďme spolu do knižnice 5" sa  žiaci ŠKD mali možnosť zoznámiť so spisovateľom J.Pochaničom. Po predstavení svojej tvorby nasledovala družná beseda. Žiaci strávili spolu so spisovateľom krásne a obohacujúce popoludnie.

  • Jeseň pani bohatá...

    V rámci projektu "Poďme spolu do knižnice 5",sa žiaci ŠKD 11.10.2023 zúčastnili na tvorivých dielňach pod názvom "Jeseň pani bohatá". Lektorkou bola pani V.Grominová, ktorá spolu so žiakmi vytvárala krásne jesenné venčeky, ktoré zdobia interiér našej školy.

    Ďakujeme za trpezlivosť  s nami!

  • Škola v prírode Tatranská Lomnica 2023

    V dňoch 25. až 29. septembra sa žiaci 2. - 4.  ročníka zúčastnili na pobyte v škole prírody. ŠvP sa konala na Súkromnej škole v Tatranskej Lomnici. Zúčastnilo sa jej 15 žiakov a 2 pedagógovia. Školu prírody sme si všetci užili naplno. Počas celého pobytu nechýbali zážitky, pohyb, turistika, hry a tanec.

  • Návšteva Archeoparku Živá archeológia v Hanušovciach

    Dnes naši žiaci strávili zaujímavé dopoludnie. Vrátili sa 30 tisíc rokov v čase. 

    Prešli dobou kamennou, posunom času sa dostali do doby bronzovej, železnej a prechádzku ukončili dobou historickou. 

    Získali veľa zaujímavých informácií.

  • Didaktické hry v prírode

    Dňa 14.9.2023 sa uskutočnili na škole didaktické hry v prírode. Žiaci mali jednotlivé úlohy rozdelené do skupín: 

    1. Riešenie mimoriadnych udalostí

    2.Zdravotná príprava

    3.Orientácia v teréne

    4.Určovanie stromov, rastlín a zvierat

    5.Dopravná výchova.

  • Začiatok školského roka 2023/2024

    ,, Zvoní, zvoní školský zvonec, prázdninám je veru koniec..." Čas letných prázdnin sa skončil a tak sme sa všetci stretli na slávnostnom otvorení školské roka2023/24. Zaželajme si veľa úspechov, spoločenských a športových podujatí, hier, súťaží,aby náš školský rok bol pestrý, veselý, plný nových objavov,aby sme všetci zažívali školu hrou.

  • OZNAM

    Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024
    sa uskutoční dňa 4. 9. 2023 (pondelok) o 8:30 hod.
    pred budovou základnej školy.

     

    Po slávnostnom otvorení školského roka 2023/2024 sa žiaci 1.- 4. ročníka presunú pod vedením triednych učiteľov do tried.. Žiaci dostanú úvodné organizačné pokyny. Odchod žiakov zo školy približne o 9. 30 hod. Vyučovanie začína podľa rozvrhu 5..9.2023.  Školský klub detí a školská jedáleň  budú v prevádzke od 5.9.2023. Prosíme rodičov o nahlásenie záujmu do ŠKD. Mesačný  poplatok za ŠKD je 10 eur.


     Tešíme sa na Vás !

     

  • Slávnostné ukončenie šk. roka 2022/2023

  • Posedenie u pani starostky

    Tradícia pokračuje. Aj tohto roku strávili naši žiaci príjemné dopoludnie u pani straostky. Žiaci, ktorí reprezentovali našu školu v školskom roku 2022/2023 v rôznych okresných súťažiach boli odmenení.

    Medzi ocenených patria: Jakub Belej, Monika Višňovská, Karolína Kaňská, Zara Jurovčáková, Liliana Ihnátová.

    Pani starostka žiakov pohostila chutnými čokoládovými croissantami. Čas si spríjemnili  spievaním školskej hymny a aj tancom. 

    Ďakujeme 

  • Školský výlet

    Blíži sa koniec školského roka a s ním aj čas vytúžených výletov. Aj naši žiaci sa 23.6. zúčastnili školské výletu - Bardejov -  Bardejovské kúpele. Navštívili sme skanzen, kde sme sa vrátili do čias minulých, potom múzeum, kde žiaci mali možnosť vidieť množstvo zaujímavých živočíchov a zvierat. Tento výlet bol plný objavovania a skvelých nových zážitkov.

  • "Poďme spolu do knižnice"

    " Šikovné ručičky, majú naše detičky."
    V rámci projektu " Poďme spolu do knižnice 5" sa žiaci ŠKD niekoľkokrát zúčastnili na tvorivej dielni, kde sa mali možnosť naučiť pliesť z vlny alize Puffy. Poď vedením lektorky A. Farkasovej , ktorá im trpezlivo a s láskou všetko vysvetľovala. Učila ich krok po kroku techniku pletenia sa im nakoniec podarilo upliesť si krásne deky. Ich radosť a rozžiarené tváričky svedčili o tom, akú radosť mali z deky.
    Veľká vďaka!
  • MDD

    Krásny a slnkom zaliaty MDD.

    Dnešný deň si naše deti poriadne užili. Zabavili sa, zašportovali, pohostili a spolu sme oslávili ich sviatok MDD. Lebo najlepší spôsob ako spraviť deti dobrými,je spraviť ich šťastnými.

  • Z našej školskej záhrady - Zdravá desiata

    Reďkovka aj cibuľka, to je naša pochúťka.

    Včerajší deň patril ochutnávke zeleninky, ktorú nám dala naša školská záhrada. To, čo si deti zasadili, mali možnosť aj ochutnať. Chlebík s maslom, nátierkou si vyzdobili podľa svojích chutí reďkovkou alebo cibuľkou. Našli sa aj takí, ktorí reďkovku, či cibuľku ochutnali prvýkrát a veru im aj chutila. Veríme, že im to vydrží :)

  • 1. jún MDD

  • Beseda s policajtom

    Škola má nielen vzdelávať, ale aj vychovávať a pripravovať na život. Dňa 19.5. nás navštívil Ing.J.Hreha z OR PZ vo Vranove nad Topľou. Oboznámil žiakov s tematikou dopravnej výchovy. Ako sa majú žiaci správať ako účastníci cestnej premávky. Bezprostredné reakcie žiakov, len potvrdili to, že ich nové poznatky zaujali a budú pozitívnym prínosom pre ich budúci život.

  • Krásny Deň matiek

    Mamička, ty si ako jarný vánok, strážiš mi i každý spánok.

    Keď mi češeš moje vlásky, cítim veľa, veľa lásky.

    Keď ma k sebe privinieš , ľúbim ťa,to dobre vieš. 

    Čo ti k tvojmu sviatku dám? Zo srdca ťa vystiskám.

  • Prenosné digitálne planetárium

    Dňa 10.5. 2023 sa naši žiaci oboznámili s možnosťami digitálneho planetária,so súhvezdiami, planétami a ich pohybom. Videli Mliečnu cestu, kopu galaxií, štruktúru vesmíru. 

    Ďakujeme za obohatenie našich vedomostí.

Novinky

Kontakt

  • Základná škola, Dlhá 43/35, Dlhé Klčovo
    Dlhá 43/35, Dlhé Klčovo
  • +421 911 354 421

Fotogaléria